Health Coach Program

wil mensen gezonder maken

Health Coach Program (HCP) heeft al velen geholpen aan een betere gezondheid en vitaliteit. Hiervoor bieden we, bewezen op lange termijn, succesvolle in-company trainingen en persoonlijke coaching, die we ondersteunen met geavanceerde (e-)health supporttools. We richten ons op de preventieve kant van gezondheid, zoals voeding, bewegen, slapen en mentaal welbevinden, om uiteindelijk de "energiebatterij" van mensen te vergroten. Wij baseren onze trainingen en adviezen op de laatste wetenschappelijke literatuur en op partijen die voorop lopen met gezondheidsinterventies (zoals de Mayo Clinic, Pritkin Institute, PMRI etc.). Medewerkers levert dit een betere gezondheid op en ze voelen zich mentaal fitter. Voor bedrijven resulteert dit in een betere inzetbaarheid en minder uitval van medewerkers.


Missie

Health Coach Program (HCP) wil mensen gezonder maken. Wij zeggen altijd: "Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden". Daarbij werken we vanuit 3 principes:

Biologische evidentie, waarbij het bijhouden van de laatste wetenschappelijke literatuur voor ons key is,

Gezond leven mag geen straf zijn, maar moet het leven leuker maken,

We willen gaan voor echte impact en niet voor hypes. Hoewel in de media soms wordt gesuggereerd dat adviezen elke dag veranderen, is 90% van de inzichten al meer dan 10 jaar stabiel.

Wij helpen mensen door de bomen het bos weer te zien. Zodat ze op de juiste manier weer om kunnen gaan met hun "energiebatterij" om de gevraagde prestaties te kunnen leveren op hun werk. Waarbij we willen bewerkstelligen dat mensen zelf regie hebben over hun eigen gezondheid, die leuk is en in hun levenspatroon past en daarmee resulteert in echte gedragsverandering. We bereiken resultaten waar we echt trots op zijn.

Visie

Wij willen organisaties en hun werknemers fitter en gezonder maken, waardoor ze beter inzetbaar zijn.

We zien bij werknemers 3 redenen om te werken aan hun gezondheid:

Iedereen gezond en productief. Veel mensen willen wel productief zijn, maar kunnen niet. Ook organisaties met maar 4% verzuim blijken deelpopulaties te hebben met een lage belastbaarheid (verzuim vaak boven de 8%).

Bedrijfsatleten. Deze mensen gaan vol gas, maar hoe zorgen we dat ze niet uitvallen en dat de balans goed blijft?

Verander-moe. Door veranderingen, reorganisaties of een onzekere toekomst is het gevaar van afhaken groot. Zelfs bij 50 of 55 jaar zien we sommigen al 'mentaal met pensioen' gaan. Een verspilling van menselijk kapitaal! Voor de organisatie en voor de persoon zelf.

Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid


Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang adviezen en artikelen op het gebied van vitaliteitscoaching

Ingeschreven!
Neem contact met ons op
Inschrijven Nieuwsbrief