Voor Patiënten


Juist als je iets mankeert, is gezonde leefstijl extra belangrijk.

Dit geldt in ieder geval voor “de grote 5” welvaartsaandoeningen: hart-en-vaatziekten, diabetes-2, obesitas, kanker en zelfs dementie. Gezond leven helpt bij kwaliteit van leven en regelmatig ook bij het vertragen van de progressie van een ziekte. In geval van hart-en-vaatziekten, diabetes-2 en obesitas dragen wij actief bij aan zelfs het omkeren van het ziekteproces. Voor leefstijl en kanker zie onze site www.onco-coach.org.

Ook andere andere aandoeningen hebben vaak baat bij een gezonde leefstijl. Maar: de individuele verschillen in resultaten kunnen groot zijn.

Diabetes Omkeren

Een recent project is het omkeren van diabetes-2 (‘welvaartssuiker’) in samenwerking met LUMC, Hogeschool Leiden, TNO en TU Delft. In een vorig project waren de deelnemers gemiddeld meer dan 10 jaar diabetes patiënt en gebruikten bij aanvang allemaal insuline therapie (gemiddeld bijna 90 eenheden per dag).

De gemiddelde insuline-reducties was 80% in de eerste drie weken. De gemiddelde tevredenheid was een 9, ook een jaar later. En de winst in conditie en in kwaliteit van leven mocht er ook zijn. Kortom, dat smaakte naar meer!