HCP Intensief

6 Maanden
3 Meetmomenten
4 Groepssessies
4 Coachssessies
Online support
Health quiz
Meer energie en gezondheid. Daar gaat het om!

Uw gezondheid is verrassend snel te verbeteren. Er zijn vele eenvoudige quick wins mogelijk in uw dagelijkse patronen. Dat ervaren vrijwel al onze deelnemers.

Vervolgens gaan we met u op zoek naar het maximale resultaat. We bouwen aan uw eigen set ‘rente op rente’ gewoonten die bij u passen. Gewoonten die u meer tijd en energie opleveren dan ze kosten. Waardoor het de moeite waard wordt en u al na een maand niet anders meer wil.

We werken met startgroepen van 15-20 deelnemers. In enkele groepssessies behandelen we ‘de bomen en het bos’, want er zijn teveel verwarrende verhalen in omloop over onze gezondheid.


Vitaliteitscoach Bas Gerritsen legt in deze korte video uit wat het
HCP Intensief Programma inhoudt
Daarnaast zijn er individuele coachsessies.

Maatwerk om een gezonde leefstijl prettig en passend te maken binnen jouw leven. We zoeken en ontwikkelen samen een set dagelijkse en wekelijkse patronen, waardoor je er ook over een jaar nog plezier van hebt.

Een Health Coach Intensief traject kost 1275,- Euro per persoon (exclusief evt. fysieke metingen).

Download Brochure

HCP Plusprogramma

6 Maanden
Coaching en fysieke trainingsbegeleiding
Groepssessies
Online support
Verbeteren/Omkeren ziekteproces
Health quiz
“Juist als je iets mankeert, is gezonde leefstijl extra belangrijk.”

Dit geldt in ieder geval voor “de grote vijf” welvaartsaandoeningen: hart-en-vaatziekten, diabetes-2, obesitas, kanker en zelfs dementie. Gezond leven helpt bij de kwaliteit van leven en in veel gevallen ook bij het vertragen van de progressie van een ziekte.

In geval van hart-en-vaatziekten, diabetes-2 en obesitas dragen wij actief bij aan zelfs het omkeren van het ziekteproces. Voor het omkeren van deze ziekteprocessen is soms extra intensieve coaching en trainingsbegeleiding noodzakelijk. In het plusprogramma zullen wij deelnemers begeleiden zoals we dit bij het Diabetes Omkeren project ook hebben gedaan.

Diabetes Omkeren

In een project in 2015 hebben wij ons bezig gehouden met het omkeren van diabetes-2 (‘welvaartssuiker’) in samenwerking met LUMC, Hogeschool Leiden, TNO en TU Delft. In een vorig project waren de deelnemers gemiddeld meer dan 10 jaar diabetespatiënt en gebruikten bij aanvang allemaal insulinetherapie (gemiddeld bijna 90 eenheden per dag).

De gemiddelde insuline-reducties was 80% in de eerste drie weken. De gemiddelde tevredenheid was een 9, ook een jaar later. En de winst in conditie en in kwaliteit van leven mocht er ook zijn.

Kortom, dat smaakte naar meer!

Het HCP-plusprogramma

Mensen met één of meerdere van de hierboven benoemde aandoeningen hebben soms extra begeleiding nodig om grip te krijgen op hun gezondheid. In dit traject begeleiden we deelnemers naar een gezondere leefstijl en geven wij hun inzicht in het onderliggende mechanisme(s) van hun ziekteproces. We zullen het traject in samenwerking met een internist/endocrinoloog begeleiden.

Gedragsverandering, gezonde voeding, coaching en fysieke training zijn de speerpunten van dit programma. In kleine groepen zullen mensen grote stappen zetten om hun gezondheid te verbeteren.

HCP Management Training

Leidinggevende training
Vitaliteitsmanagement
Groepssessies
Health quiz
Van Signaal naar Vitaal

Als leidinggevende ontvangt u eigenlijk de hele dag signalen over de vitaliteit van uw mensen. Wat kunt u daarmee? Wat past er wel en niet binnen uw rol als leidinggevende?

Feit is dat leiders die hun mensen met vitaliteit helpen, meer bereiken met hun team.

We leren u in de workshops welk gezondheidsgedrag helpt om structureel onze dagelijkse batterij met energie te vergroten. We behandelen verzuimgesprekken en vitaliteitsgesprekken. We laten zien hoezeer een vitale leefstijl drijft op competenties en hoe u die competenties kunt ontwikkelen. En we laten zien hoe u frequent verzuim omvormt van een ‘hoofdpijn-dossier’ naar een zinvol traject dat mensen vooruit helpt.

Onze filosofie in deze training: Neem eerst uw eigen gezondheid en vitaliteit onder de loep en kijk wat u kunt verbeteren de komende tijd. Vertaal die ervaring vervolgens naar wat u kunt doen voor de mensen om u heen.

Voor een efficiënte kennisoverdracht gebruiken we de Health Quiz. Dit zijn korte multiple choice vragen via de mail, gebaseerd op het slimme principe van ‘micro-learning’. Daarmee ontwikkelt u in uw eigen ritme inzichten en competenties voor gezondheid en vitaliteit.

De Management Training – ‘Van Signaal naar Vitaal’ kost 7500,- Euro per startgroep (15 tot 30 personen).

HCP Lite

3 Maanden
Interactieve groepsworkshop
Health quiz
Gezondheidsartikelen
Online dashboard
Voor deelnemers met voorkeur voor wat meer zelf-werkzaamheid

In een drietal workshops maakt u een eigen Plan van Aanpak. We leren u om de grote lijnen te zien: wat wel en niet gezond is. En vooral ook: wat werkt om uw goede voornemens te laten slagen en om te zetten in een prettige, vitale leefstijl die bij u past.

Voor een efficiënte kennisoverdracht gebruiken we de Health Quiz. Dit zijn korte multiple choice vragen in de mail, gebaseerd op het zeer effectieve principe van ‘micro-learning’. Daarmee ontwikkelt u in uw eigen ritme inzichten en competenties voor gezondheid en vitaliteit.

Een Health Coach Lite traject kost 6895,- Euro voor een startgroep van 15-30 personen.

HCP Particulier

6 maanden
Informatiesessie
6 coachgesprekken
Online support
Health quiz
Meer energie en gezondheid. Daar gaat het om!

Gezondheid is verrassend snel te verbeteren. Er zijn vele eenvoudige quick wins mogelijk in je dagelijkse patronen. Dat ervaren vrijwel al onze deelnemers.

Vervolgens gaan we met je op zoek naar het maximale resultaat. We bouwen aan een eigen set ‘rente op rente’ gewoonten die bij je passen. Gewoonten die meer tijd en energie opleveren dan ze kosten. Waardoor het de moeite waard wordt en je al na een maand niet anders meer wilt.

We werken aan ieders eigen gezondheidsdoelen in individuele coachsessies. In deze sessies besteden we ook tijd aan de vele verwarrende verhalen omtrent gezondheid en leefstijl die in omloop zijn, waardoor men ‘door de bomen het bos niet meer kan zien’.

Met maatwerk zoeken en ontwikkelen we samen een set dagelijkse en wekelijkse patronen, waardoor nieuwe gewoontes ontstaan en je er niet meer over na hoeft te denken. Dit zorgt voor blijvend plezier.

Hoe verwerf je duurzaam een sterke gezondheid?

Doe mee aan ons programma en ontdek hoe makkelijk en leuk het is om vitaler te worden!

Het Health Coach Programma is voor iedereen via open inschrijvingen beschikbaar. We starten een nieuw Programma op 28 mei 2021.
*Je ontvangt een vroegboek korting van 10% bij inschrijving voor 30 april 2021.

Neem contact op voor meer informatie

Wil je werken aan je gezondheid en vitaliteit?
Heb je (soms) last van slapeloosheid, vermoeidheid, overgewicht, hoge bloeddruk, diabetes, hart- en vaatziekten, migraine, gewrichtsklachten of de overgang? Of wil je gewoon fitter en gezonder worden? Doe dan mee aan ons programma.

Onze missie is: mensen helpen vitaal oud te worden

Wat ga je leren?
• Eyeopeners over voeding, beweging, mentale gezondheid en werkenergie.
• Uitleg over hoe je jouw fysieke, mentale en werkenergie kunt verhogen.
• Hulp bij het toepassen van deze kennis zodat gezonder leven ook leuker wordt.
• Handvatten om jouw ‘goede voornemens’ wel te laten slagen.
• Uitleg hoe je signalen van vitaliteit herkent en wat je hiermee kunt doen.

Wij realiseren de volgende gemiddelde resultaten:
• 4 weken extra inzetbaarheid
• 10% daling cholesterol
• sterke verbetering van gezond gedrag
• toename van fysieke en mentale energie
Voor mensen die aan hun gewicht willen werken: velen zijn in staat om samen met ons 10% duurzame gewichtsdaling te realiseren zonder dieet of afvalprogramma.

Je wordt gecoacht door een ervaren vitaliteitscoach van het Health Coach Programma. Daarnaast krijg je toegang tot jouw eigen dashboard waarin je jouw persoonlijke gegevens terugvindt en je gebruik kunt maken van een e-learning programma.

Investering: € 1.390 BTW-vrij per persoon inclusief fysieke metingen en lunch tijdens de start workshop.
Korting:
• 10% bij inschrijving voor 28 mei 2021
• 5% per persoon bij inschrijving van twee of meer deelnemers
Hoe ziet het Intensief Programma eruit?
Doorlooptijd: 6 maanden
Tijdsbesteding: 16 uur

Week (Uur) Programma
Week #1 (8 uur) Fysieke bijeenkomst Startworkshop* + fysieke meting
Week #2 (45 minuten) Individuele coachsessie 1 op locatie via video of telefonisch
Week #4 (30 minuten) Individuele coachsessie 2 op locatie via video of telefonisch
Week #5 (2 uur) Webinar Groepssessie
Week #8 (30 minuten) Individuele coachsessie 3 op locatie via video of telefonisch
Week #12 (2 uur) Fysieke bijeenkomst Groepssessie* + fysieke meting
Week #18 (30 minuten) Individuele coachsessie 4 op locatie via video of telefonisch
Week #24 (2 uur) Afsluitende Webinar Groepssessie**

*Voorafgaand aan deze sessies word je gevraagd een vragenlijst in te vullen en op de ochtend zelf vindt er een fysieke meting plaats (gewicht, bloeddruk, glucose, LDL-, HDL- en totaalcholesterol).
**Voorafgaand aan deze sessies word je gevraagd een vragenlijst in te vullen

Data workshops en locatie:
Datum & Tijd Programma Locatie
Dinsdag, 28 mei 2021, 9:00 – 17:00 uur Start workshop (fysieke bijeenkomst incl. fysieke metingen) Health Coach Program*
Vrijdag, 25 juni 2021, 10:00 – 12:00 uur 1e maand workshop Webinar (online)
Vrijdag, 3 september 2021, 10:30 – 12:30 uur 3e maand workshop (fysieke bijeenkomst incl. fysieke metingen) Health Coach Program*
Vrijdag, 3 december 2021, 10:00 – 12:00 uur 6e maand workshop Webinar (online)

*De fysieke workshops vinden plaats in het kantoor van het Health Coach Program, Waalhaven 442, Den Haag
Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid


Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang adviezen en artikelen op het gebied van vitaliteitscoaching

Ingeschreven!
Neem contact met ons op
Inschrijven Nieuwsbrief